ГоловнаПолітика

Влада не підтримує візовий режим з Росією через домовленість у "нормандському форматі", - Сотник

Ми підходимо до критичної точки підтримки України міжнародною спільнотою, вважає нардеп.

Влада не підтримує візовий режим з Росією через домовленість у "нормандському форматі", - Сотник
Фото: Макс Требухов

Президент України Петро Порошенко, МЗС і фракція БПП не підтримують візовий режим з Росією через домовленості, досягнуті в рамках переговорів у "нормандському форматі". Таку думку висловила нардеп від "Самопомочі" Олена Сотник у коментарі LB.ua.

"Те, що і Президент, і голова МЗС, і представники фракції демонструють обережність у своїх рішеннях, свідчить, що в них є домовленість або стратегія в "нормандському форматі". Розумієте, ми не знаємо, про що домовляються учасники переговорної групи. Ми лише отримуємо рішення відвести війська, наприклад", - сказала вона.

Подвійні стандарти послаблюють позицію України на міжнародній арені, вважає Сотник.

"Ми повинні міняти свою зовнішню позицію. Ми підходимо до критичної точки підтримки України міжнародною спільнотою. Росія має свої маленькі впливи в кожній країні "нормандського формату", і вони успішно вели підривну роботу ці роки. А ми за цим спостерігаємо. Мінські угоди себе вичерпали, це зрозуміло. Нам потрібно робити чіткі кроки. І закривати кордони від агресора", - стверджує Сотник.

"Нормандський формат", вважає нардеп, веде до того, щоб на невигідних умовах повернути назад Україні окуповані території.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram