ГоловнаПолітика

Янукович діяв в інтересах Росії, - ГПУ

Наради з приводу Януковича ГПУ планує проводити щотижня.

Янукович діяв в інтересах Росії, - ГПУ
Фото: EPA/UPG

Діяльність Віктора Януковича на посаді президента України була підпорядкована інтересам Російської Федерації в питаннях, що стосуються національної безпеки, про що свідчать підписані ним укази, призначення на ключові посади осіб з російським громадянством тощо.

Про це йшлося на робочій нараді генпрокурора Юрія Луценка із заступниками та керівниками підрозділів, які відповідають за формування звинувачення Януковичу у створенні злочинної організації, повідомляє прес-служба відомства.

"Діяльність Віктора Януковича на посаді президента України була підпорядкована інтересам Російської Федерації в питаннях, які стосуються національної безпеки, про що свідчать підписані ним укази, призначення на ключові посади осіб з російським громадянством тощо. Відповідно, діяльність Віктора Януковича кваліфікується за ст. 255 (створення злочинної організації) та ст. 111 (державна зрада) Кримінально-процесуального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

За даними ГПУ, діяння Віктора Януковича розглядають за наступними напрямками: умисні дії на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України.

Наради з приводу розслідування кримінальних проваджень щодо Януковича ГПУ планує проводити щотижня.

6 вересня Юрій Луценко заявив, що Генеральна прокуратура передасть у суд справу про обвинувачення екс-президента Віктора Януковича у державній зраді до кінця року.

Раніше Луценко заявив, що підтримує проведення очної ставки з Януковичем і готовий організувати це на території України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram