ГоловнаСуспільствоВійна

Україна вимагає від бойовиків реального списку заручників, - Геращенко

Терористи визнали, що вказували у списках людей, які не мають стосунку до конфлікту.

Україна вимагає від бойовиків реального списку заручників, - Геращенко
Ирина Геращенко
Фото: Макс Требухов

Представники "ДНР" і "ЛНР" під час засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську визнали, що вказали у списку для обміну полоненими 600 осіб, які не мають стосунку до військового конфлікту на Донбасі.

Про це повідомила представник України в гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко у Фейсбуці.

"Представники ОРДЛО визнали, що в наданих ними раніше фантасмагоричних списках на 600 осіб, яких вони вимагають амністувати, є чимало тих , хто не має ніякого стосунку до конфлікту на Донбасі і ніяк не підпадає під дію Мінських угод", - написала Геращенко.

У зв'язку з цим Україна вимагає від бойовиків надати "конкретний, а не фантасмагоричний" список заручників, яких Україна може передати в обмін на полонених українців.

Геращенко також підкреслила, що бойовики продовжують приховувати інформацію про заручників, підтвердивши, що утримують лише 45 заручників із 110.

"нам відоме місцезнаходження 57 заручників зі списку 110 , який ми офіційно передали іншій стороні ще на попередніх засіданнях... незважаючи на те, що представники ОРДЛО приховують інформацію про заручників і говорять лише про 45 полонених, ми точно знаємо про наявність 57", - повідомила Геращенко.

Нагадаємо, на зустрічі Контактної групи 26 серпня українська сторона заявила, що готова до серйозних компромісів для звільнення заручників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram