ГоловнаПолітика

Онлайн-трансляція засідання Ради

Депутати розглянуть питання екології, промислової політики і підприємництва.

Верховна Рада у вівторок розгляне в другому читанні законопроект №3603 про введення гідрографічного і водогосподарського районування України.

Про це йдеться в порядку денному засідання парламенту.

Спочатку депутати мають намір затвердити уточнений порядок денний 5-ї сесії, а потім перейдуть до розгляду питань екології. Зокрема, планують розглянути в першому читанні законопроектів №2023 про виконання Конвенції про охорону дикої флори і фауни, №3445 про охорону фауни і флори згідно з міжнародними угодами, а також - №2604 про імплементацію європейських екологічних норм про охорону середовища рідкісних видів тварин і рослин .

У другому читанні Рада обговорить законопроекти №3259 про стратегічну екологічну оцінку та №2009-д, який встановлює правові та організаційні основи для здійснення оцінки впливу на навколишнє середовище, що, своєю чергою, має забезпечити виконання Україною міжнародних зобов'язань у рамках Конвенції про оцінку впливу на навколишнє середовище у транскордонному контексті (Конвенція Еспо).

Після питань екології нардепи перейдуть до питань промислової політики і підприємництва. Серед законопроектів на цю тематику - №2554-а про встановлення податку на прибуток учасників індустріальних парків 0% на 5 років, а також №4117 про спрощення використання реєстраторів розрахункових операцій для малого бізнесу.

Останнім питанням на порядку денному стоїть проект постанови №5188 про перейменування Мукачевого (Закарпатська область) в українському варіанті написання з "Мукачеве" на "Мукачево".

Нагадаємо, раніше голова парламенту Андрій Парубій висловився за введення візового режиму з Росією і розширення проти неї санкцій. Фракція "Народний фронт" також наполягає на розгляді парламентом цього питання сьогодні, 4 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram