ГоловнаПолітика

Україна очікує на підтримку Комісара РЄ у захисті прав утримуваних в РФ українців

Клімкін зустрівся з Мужнієксом.

Україна очікує на підтримку Комісара РЄ у захисті прав утримуваних в РФ українців
Фото: mfa.gov.ua

Україна очікує на підтримку Комісара Ради Європи з прав людини Нілса Мужнієкса у захисті прав незаконно утримуваних в Російській Федерації громадян України.

Про це заявив глава МЗС Павло Клімкін під час зустрічі з Комісаром Ради Європи з прав людини Нільсом Мужнієксом, повідомляє прес-служба відомства.

"Міністр звернув особливу увагу співрозмовника на порушення прав людини в Російській Федерації. Він підкреслив, що Україна очікує на підтримку і конкретні кроки Комісара із захисту прав та  звільнення українського журналіста Романа Сущенка і всіх інших українських громадян, які стали політичними в'язнями у РФ", - наголошується в повідомленні.

Клімкін також відзначив необхідність здійснення моніторингу стану забезпечення прав людини в окупованій Автономній Республіці Крим і, зокрема, детально поінформував Комісара про незаконні дії російською окупаційної влади щодо Ільмі Умерова.

Нагадаємо, напередодні члени Громадської спостережної комісії Москви виявили в московському СІЗО "Лефортово" журналіста українського агентства "Укрінформ" Романа Сущенка. Лефортовський суд Москви заарештував його за звинуваченням у "шпигунстві" (стаття 276 КК РФ).

Сущенка, який працює в агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року, було затримано 30 вересня. Він перебував у відпустці і прибув до Москви в приватних цілях.

Федеральна служба безпеки Росії назвала Сущенка полковником, кадровим співробітником Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram