ГоловнаПолітика

"Батьківщина" оголосила про запуск антирейдерських земельних штабів

"Земельне рейдерство - це вже державна політика".

"Батьківщина" оголосила про запуск антирейдерських земельних штабів
Фото: ba.org.ua

Партія "Батьківщина" починає роботу антирейдерських штабів на прохання жителів сіл. Вони будуть займатися правовим захистом селян, оприлюдненням фактів захоплення сільськогосподарських земель і прізвищ посадових осіб, які причетні до захоплення ділянок.

Про це на прес-конференції у Верховній Раді повідомила лідер партії Юлія Тимошенко, повідомляє прес-служба партії.

"Земельне рейдерство - це вже державна політика. І, на жаль, усі ланцюжки цього рейдерства ведуть до вищих посадових осіб України. Зокрема, і в силових структурах. Рейдерство сільськогосподарської землі практично стало їхньою власною справою. Саме тому ми зараз відкриваємо «гарячу лінію» в кожній області та в Києві", - наголосила Тимошенко.

"Ми об'єднуємося з Асоціацією фермерів, з усіма фермерськими асоціаціями на місцях. Ми об'єднуємося також з людьми, які готові захищати сільськогосподарську землю, і будемо робити публічним кожен факт такого рейдерства", - додала вона.

Також Тимошенко зажадала поставити на розгляд Верховної Ради законопроекти про продовження земельного мораторію до 2022 року, про повернення пільг аграріям за сільгоспподатком і заборону конфіскації житла за борги за комунальні послуги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram