ГоловнаПолітика

Саакашвілі не збирається залишати Україну назовсім

Колишній президент вважає Деканоїдзе ідеальною головою МВС Грузії.

Саакашвілі не збирається залишати Україну назовсім
Фото: rian.com.ua

Голова Одеської обладміністрації Михайло Саакашвілі підтвердив, що поїде в Грузію захистити результати парламентських виборів 8 жовтня. Однак, за його словами, це не означає, що Україну він покине назовсім.

Про це Саакашвілі повідомив у коментарі телеканалу NewsOne.

"Я не покидаю Україну. Поїхати в Грузію після виборів не означає, що я покину Україну назовсім. Факт у тому, що ми в Грузії перемагаємо у виборчій боротьбі проти російського олігарха, який керує Грузією. Я, як патріот України і Грузії, захищаю результат виборів у Грузії, тут немає нічого сенсаційного", - зазначив він.

Водночас Саакашвілі підтвердив, що бачить головою МВС Грузії Хатію Деканоїдзе, яка зараз займає посаду голови Нацполіції України.

"Якщо Хатія погодиться, то вона була б ідеальним головою МВС Грузії. Це моя думка, якщо ми говоримо про наступний уряд Грузії", - додав Саакашвілі.

Одеський губернатор не боїться, що по прибуттю в Грузію його можуть заарештувати через порушену кримінальну справу. За його словами, супротивники при владі в Грузії не зможуть нічого зробити, якщо партія "Єдиний національний рух" переможе на виборах.

Нагадаємо, напередодні Саакашвілі на зустрічі з прихильниками партії "Єдиний національний рух" у Нью-Йорку заявив, що збирається повернутися на батьківщину, якщо його партія переможе на майбутніх виборах. Він також сказав, що бачить голову Національної поліції України Хатію Деканоїдзе на посаді майбутнього голови МВС Грузії.

Саакашвілі покинув Грузію відразу після інавгурації нового президента 2013 року. Головна прокуратура Грузії висунула йому звинувачення в трьох кримінальних справах. Саакашвілі оголосили у внутрішньодержавний розшук. Парламентські вибори в Грузії пройдуть 8 жовтня 2016 року. За даними соцопитування компанії GFK, за Єдиний національний рух готові проголосувати 26% виборців, за владну "Грузинську мрію" - 25,4%. Виборчий бар'єр долають також Лейбористська партія - 3,8% і "Вільні демократи" - 3,6%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram