ГоловнаПолітика

СБУ заперечує звинувачення Туки щодо контрабанди в Гранітному

Перестрілки нібито не було, а спецслужба сама брала участь в затриманні.

СБУ заперечує звинувачення Туки щодо контрабанди в Гранітному
Елена Гитлянская

Служба безпеки України заперечує інформацію про причетність до контрабанди в Гранітному.

"Інформація трохи спотворена, дійсно, вчора було затримано, спільно з співробітниками СБУ та з військовими 30-ї бригади, два автобуси з товарами широкого вжитку, які намагалися незаконно перетнути лінію зіткнення. СБУ брала участь в цій операції, і у нас є відео, яке ми скоро розмістимо", - повідомила речник відомства Олена Гітлянська в ефірі телеканалу "112 Україна".

При цьому вона стверджує, що під час затримання ніякої перестрілки не було. Що було в автобусах, Гітлянській невідомо.

За її словами, після опублікування відео з місця події всі питання про "кришування" контрабанди співробітниками СБУ будуть зняті. Заяву заступника міністра Георгія Туки щодо окупованих територій Гітлянська розцінює як поширення неправдивої інформації.

"Я бачила його повідомлення, я просто думаю, що, можливо, йому хтось неправильно розповів, що дійсно відбувалося. Я думаю, коли ми розмістимо відео, будуть зняті всі питання", - зазначає речник СБУ.

Нагадаємо, в неділю Тука заявив, що військовослужбовці 30-ї механізованої бригади ЗСУ виявили в селі Гранітне Донецької області групу контрабандистів. Під час затримання ті відкрили вогонь, поранивши одного бійця, а прибулі незабаром співробітники СБУ намагалися вирішити питання "по-хорошому", заявив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram