ГоловнаПолітика

Сербія видала Україні черкаського бізнесмена-казнокрада

Підприємець привласнив 20 млн гривень держкорпорації.

Сербія видала Україні черкаського бізнесмена-казнокрада

Працівники українського бюро Інтерполу доставили зі Сербії в Україну черкаського агробізнесмена, який підозрюється в привласненні майже 20 млн гривень Державної продовольчо-зернової корпорації України. Як повідомляється на сайті СБУ, підозрюваного затримали в аеропорту "Бориспіль", в п'ятницю Шевченківський районний суд Києва заарештував його з альтернативою у вигляді застави 5 мільйонів гривень.

Підприємця затримав Інтерпол на початку липня 2016 року за спробу в'їзду до Сербії з однієї зі сусідніх країн. Він довгий час переховувався за кордоном і був оголошений в міжнародний розшук. Трьох його спільників затримано раніше, справи щодо них вже містяться в судовому розгляді.

У повідомленні СБУ особистість арештованого не розкривається, проте сайт vikka.ua раніше писав, що мова йде про 39-річного підприємця з Черкас Віктора Бабка - засновника і власника приватної фірми "Юпітер", розташованої за юридичною адресою в с. Мошни Черкаського району Черкаської області. У 2014 році Бабко підписав контракт із зерновим оператором "Державна продовольчо-зернова корпорація України" і отримав майже 20 млн грн за продаж майбутнього врожаю. Однак агропідприємство не забезпечило постачання у встановлений термін, бізнесмен привласнив державні гроші і поїхав за кордон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram