ГоловнаПолітика

Прокуратура вимагає заарештувати екс-першого заступника голови Одеської ОДА Орлова

Напередодні чиновника відпустили під заставу.

Прокуратура вимагає заарештувати екс-першого заступника голови Одеської ОДА Орлова
Александр Орлов
Фото: odessit.ua

Прокуратура Одеської області оголосила про підозру колишньому першому заступнику голови Одеської ОДА Олександру Орлову в незаконному перешкоджанні проведенню мітингу із застосуванням фізичного насильства (ст. 340 Кримінального кодексу).

Про це повідомляють на сайті прокуратури.

За даними слідства, колишній чиновник у змові з іншими особами віддав вказівки про силове припинення спеціально екіпірованими й озброєними особами мирного мітингу 19 лютого 2014 року на площі перед будівлею обладміністрації.

"Прокуратура звернулася до суду для обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без визначення застави", - наголошено в повідомленні

Нагадаємо, 19 лютого 2014 року активісти Євромайдану проводили акцію "Досить стріляти" біля стін Одеської ОДА. Під час акції близько 200 осіб із наклейками "Стоп Майдан" і георгіївськими стрічками почали бити мітингувальників, які спробували сховатися за кордоном бійців внутрішніх справ, але правоохоронці їх не захищали. В результаті постраждали близько десятка активістів і приблизно 20 співробітників ЗМІ.

22 вересня слідчі облпрокуратури повідомили Орлову про підозру у вчиненні злочинів за ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) і ч. 1 ст. 294 (масові заворушення) Кримінального кодексу. 23 вересня його заарештували на два місяці з можливістю внесення 8 млн гривень застави.

Напередодні Орлова відпустили під заставу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram