ГоловнаПолітика

Янукович підписував "укази" після втечі в Ростов-на-Дону

Один із них Генпрокуратура Росії надіслала Луценкові.

Янукович підписував "укази" після втечі в Ростов-на-Дону
Фото: EPA/UPG

Колишній президент України Віктор Янукович підписував "укази" після своєї втечі в Ростов-на-Дону.

Про це свідчить лист Генеральної прокуратури Російської Федерації, оприлюднений генпрокурором України Юрієм Луценком у фейсбуці.

У ньому стверджується, що ГПУ не має права порушувати справу про державну зраду проти кримських прокурорів, оскільки 21 березня 2014 року Янукович підписав "указ" про вихід із громадянства України 590 осіб із числа прокурорського складу.

"Завдяки офіційному листу ГП РФ українські слідчі отримали незаперечний доказ провини 229 колишніх українських прокурорів, яким уже оголошено про підозру. Також ми тепер маємо всі дані ще про 291 зрадника. З огляду на це, я підписав подяку начальникові управління ГП РФ І. Каминіну", - написав Луценко.

Він наголосив, що документ, підписаний Януковичем, не має сили.

Нагадаємо, Януковича було позбавлено посади президента України 22 лютого 2014 року, коли Верховна Рада прийняла постанову про його самоусунення від виконання конституційних обов'язків і призначила дострокові вибори президента на 25 травня 2014 року. 23 лютого нардепи підтримали проект постанови про покладання на голову Верховної Ради Олександра Турчинова обов'язків президента України відповідно до ст. 112 Конституції України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram