ГоловнаПолітика

У справі екс-голови Держлісресурсів затримали вимагача "відкатів"

Затриманий з серпня 2016 року перебував у розшуку.

У справі екс-голови Держлісресурсів затримали вимагача "відкатів"
Фото: facebook/alena.oll

Співробітники Генеральної прокуратури затримали учасників злочинної схеми, організованої колишнім головою Держлісагентства Віктором Сівцем.

Про це повідомляють на сайті ГПУ.

Відзначають, що затриманий з серпня 2016 року перебував у розшуку. Він брав безпосередню участь у вимаганні у представників іноземних компаній, які імпортували деревину з України в період 2011-2014 років, вимагаючи сплатити так звані "відкати" за отримання необхідних обсягів зазначеної продукції.

"Діючи за попередньою змовою з керівництвом Держлісагентства, шляхом вимагання підозрювані особи отримали неправомірну вигоду на загальну суму понад 140 млн гривень, які легалізували за допомогою офшорних компаній", - наголошено в повідомленні.

29 вересня Печерський райсуд обрав затриманому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Його дії кваліфіковані за ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 368, ч. 3 ст. 209 КК України, за які передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін від 8 до 12 років із позбавленням права займати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна (ч. 4 ст. 368 КК України), а також позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з позбавленням права займати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна (ч. 3 ст. 209 КК України).

Нагадаємо, колишньому голові Держлісагентства Сівцю і його дружині ГПУ повідомила про підозру заочно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram