ГоловнаПолітика

Потрібно кричати щосили, коли вбивають невинних, - Туск

Глава Євроради взяв участь у заходах, присвячених 75-й річниці трагедії жертв Бабиного Яру в Києві.

Потрібно кричати щосили, коли вбивають невинних, - Туск
Фото: EPA/UPG

Президент Європейської Ради Дональд Туск заявив, що світова спільнота не повинна мовчати, коли сильний нападає на слабкого, і коли вбивають невинних.

Про це він сказав виступаючи на заході, присвяченому 75-й річниці трагедії жертв Бабиного Яру в Києві у четвер, передає Інтерфакс-Україна.

За словами глави Євроради, моральна небезпека полягає "не в тому, що ми можемо стати жертвами, а в тому, що ми можемо стати злочинцями або пасивними спостерігачами".

"Саме тому ми проводимо хвилини мовчання на цій масовій могилі. І ми повинні пам'ятати, що наше щоденне завдання – кричати щосили, коли вбивають невинних, коли сильні нападають на слабких", - сказав Туск.

Туск додав, що тиша і молитва самі по собі не будуть достатніми, "якщо ми захочемо уникнути великої моральної небезпеки, яка існувала і досі існує. Вона присутня в нашій колективній свідомості".

Загальнодержавні жалобні заходи, присвячені 75-й річниці трагедії жертв Бабиного Яру в Києві, проходять на території Національного історико-меморіального заповідника "Бабин Яр" за участю Президента Петра Порошенка, прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, голови Верховної Ради Андрія Парубія, мера Києва Віталія Кличка.

У жалобних заходах також беруть участь представники державних органів влади, особового складу Збройних сил, громадських організацій (у тому числі міжнародних), духовенства, дипломатичного корпусу іноземних держав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram