ГоловнаПолітика

Заява Ляшка про "кнопкодавство» - не привід для скасування голосування, - Соболєв

Визнати голосування нелегітимним через "кнопкодавство" неможливо після закриття сесії. 

Заява Ляшка про "кнопкодавство» - не привід для скасування голосування, - Соболєв
Фото: Артем Атаманюк

Голосування, під час якого "кнопкодавили" депутати від "Радикальної партії", вже не може бути скасованим. Про це заявив народний депутат від "Батьківщини" Сергій Соболєв у ексклюзивному коментарі LB.ua.

"Є винятковий порядок - "кнопкодавство" має бути зафіксоване на відео, має бути негайна заява одного з депутатів, і тільки після цього парламент ставить на повторне голосування. Інших варіантів скасування голосування немає. Заява лідера фракції нічого не означає. За довгу історію були ті, хто хотів, щоб їхній голос додали або відняли. Але для того, щоб оскаржити голосування, є лише один спосіб - його ми ухвалили як окремий закон відразу після перемоги революції", - заявив Соболєв.

Щоб виключити "кнопкодавство", потрібно зробити депутатські картки для голосування пропуском до зали, вважає Соболєв.

"У такому разі депутат не зможе залишити картку в залі, тому що не вийде з приміщення. Так працює Європарламент, парламент Естонії. У нас не так, тому що це невигідно. Методи Януковича і далі діють", - сказав він.

Нагадаємо, сьогодні на позачерговому засіданні парламенту було розглянуто постанови про звільнення ряду суддів, які заарештовували активістів Майдану. Після засідання лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко заявив, що депутати його фракції "кнопкодавили" заради того, щоб ці судді були позбавлені посад.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram