ГоловнаПолітика

Поява громадян Вануату в реєстрі е-декларацій виявилася технічною помилкою

Система некоректно зчитала дані.

Поява громадян Вануату в реєстрі е-декларацій виявилася технічною помилкою

Національне агентство з запобігання корупції під час перевірки встановило причини появи в реєстрі електронних декларацій інформації про наявність у членів сімей деяких посадових осіб громадянства Вануату.

"Безпосередньо в базі даних системи е-декларування не зберігаються назви країн, а тільки їх цифрові коди. Під час щотижневого оновлення програмного забезпечення системи е-декларування відбувся неповний «збір кешу» баз даних. У зв'язку з чим упродовж певного часу відображалися неправильні назви країн через некоректне порівняння кодів і назв. Після чергового оновлення системи е-декларування, яке було завершено у вівторок, 27 вересня поточного року, назви країн відображаються коректно, що можна перевірити, зайшовши в публічну частину Реєстру", - сказано в повідомленні НАПК.

Раніше в реєстрі з'явилася інформація, згідно з якою дружина колишнього заступника голови Вищого спеціального суду з розгляду цивільних і кримінальних справ Євгена Литвинова Людмила (громадянка Вануату) задекларувала продаж нерухомості на Вануату на загальну суму 2,2 млн гривень у 2015-2016 роках.

Крім того, суддя Пологівського районного суду Запорізької області Яків Мосейко вказав у своїй декларації двох дочок, які є громадянками Вануату, а голова Смілянської районної державної адміністрації Черкаської області вказав у декларації дружину-громадянку Вануату.

Вануату - держава в Тихому океані, розташована на 83 островах, а на заході межує з економічною зоною Австралії. Населення Вануату в 2015 році становило близько 260 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram