ГоловнаПолітика

Суд в Грузії санкціонував арешт голови одеської поліції

Незважаючи на рішення суду Георгій Лорткіпанідзе в жовтні має намір відвідати батьківщину.

Суд в Грузії санкціонував арешт голови одеської поліції
Георгий Лорткипанидзе
Фото: ann.az

Тбіліський міський суд у середу ухвалив рішення про взяття під варту колишнього заступника міністра внутрішніх справ Грузії, нині начальника Головного управління Нацполіції України в Одеській області Георгія Лорткіпанідзе за звинуваченням у перевищенні службових повноважень під час розгону мітингу опозиції 26 травня 2011 року.

За рішенням суду відлік терміну тюремного покарання почнеться після затримання Лорткіпанідзе, повідомляє Грузія онлайн.

Тим часом адвокат Лорткіпанідзе Георгій Гелхаурі представив суду його заяву, що він прибуде до Грузії після 15 жовтня і готовий дати будь-які свідчення суду і прокуратурі у цій справі, для чого взяв відпустку зі служби в Україні.

Суд призначив чергове засідання у справі Лорткіпанідзе на 12 листопада поточного року. Як заявив адвокат, Лорткіпанідзе готовий приїхати в Грузію, незважаючи на рішення суду.

Як повідомлялося, Лорткіпанідзе у вересні викликала Головна прокуратура Грузії на допит в ролі свідка у справі про розгін мітингу опозиції. Однак голова одеської поліції не прибув в Тбілісі і заявив, що не раз давав грузинській прокуратурі свідчення у цій справі.

Нагадаємо, акцію протесту "Народних зборів" на чолі з екс-спікером парламенту Ніно Бурджанадзе розігнали в ніч на 26 травня із застосуванням водометів, сльозогінного газу, гумових куль і кийків. Учасники акції протягом п'яти днів вимагали відставки президента Грузії Михайла Саакашвілі і збиралися зірвати військовий парад в День незалежності країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram