ГоловнаПолітика

Порошенко і Туск скоординували підходи щодо завершення ратифікації СА з Євросоюзом

Голова Євроради привітав успішні кроки української влади на шляху реформ.

Порошенко і Туск скоординували підходи щодо завершення ратифікації СА з Євросоюзом
Фото: пресс-служба Порошенко

Президент Петро Порошенко і президент Європейської Ради Дональд Туск, який прибув в Україну для участі в заходах до 75-х роковин трагедії Бабиного Яру, скоординували підходи щодо завершення ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Про це інформує прес-служба голови держави.

"Лідери скоординували підходи щодо завершення ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, а також якнайшвидшого прийняття Європейським парламентом і Радою ЄС рішення про введення безвізового режиму для громадян України", - йдеться в повідомленні.

Петро Порошенко поінформував голову Європейської Ради про розвиток ситуації на Донбасі і зусилля України в реалізації Мінських домовленостей в контексті обговорення майбутніх відносин між ЄС і Росією під час засідання Європейської Ради 20-21 жовтня.

Своєю чергою Дональд Туск привітав успішні кроки української влади на шляху реформ, підтвердженням чому стало рішення Міжнародного валютного фонду про відновлення програми співробітництва з Україною. Голова Євроради запевнив, що Європейський Союз готовий і надалі всебічно підтримувати Україну на шляху економічного зростання, реформ і протидії агресії.

Співрозмовники також обговорили графік політичного діалогу на вищому рівні з лінії Україна-ЄС до кінця року, включаючи орієнтовні терміни проведення чергового саміту.

Нагадаємо, 22 вересня прем'єр Нідерландів Рютте заявив, що уряд країни, швидше за все, не ратифікує Угоду про асоціацію між Євросоюзом та Україною, враховуючи результати квітневого референдуму, на якому голландці виступили проти цього договору. Юридично результати референдуму не є зобов'язуючими для уряду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram