ГоловнаПолітика

Наливайченко запропонував судити мародерів з місця аварії "Боїнга"

Ті, що розграбували особисті речі загиблих, повинні бути покарані, вважає він.

Наливайченко запропонував судити мародерів з місця аварії "Боїнга"
Архив
Фото: Макс Требухов

Колишній голова СБУ Валентин Наливайченко вважає, що мародери, які орудували на місці катастрофи малазійського "Боїнга", повинні піти під суд.

"Одночасно із завершенням розслідування щодо збитого злочинцями малайзійського Боїнга повинні бути притягнуті до відповідальності ті, хто перешкоджав слідству з МН-17, і мародери. Україна повинна в суді довести дві важливі речі. Перше: злочинне перешкоджання всьому світу, перш за все - Україні, з боку терористичних організацій ДНР і російських агресорів виявлялося з перших хвилин катастрофи. Ми повинні покарати винних у цьому. Друге. Ще одне кримінальне провадження має бути відкрито проти мародерів ", - написав він у фейсбуці.

"Є відеодокази, фото. Мародери розтягували все: від косметичних засобів до особистих речей загиблих. Хвалилися цим в соцмережах, в тому числі і керівники так званої ДНР. За це повинні бути засуджені в українському суді", - додав Наливайченко

На його думку, оскільки територія скоєння злочину - Україна, то карати винних повинні українські суди.

Нагадаємо, міжнародна слідча група дійшла висновку, що літак Malaysia Airlines збито ракетою, випущеною з установки "Бук", яку привезли з Росії, з території, контрольованої сепаратистами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram