ГоловнаПолітика

Росія не визнала звіту щодо MH17

МЗС РФ заявило, що Україна підробила докази. 

Росія не визнала звіту щодо MH17
Фото: EPA/UPG

Міністерство закордонних справ Росії вважає звіт міжнародної слідчої групи про катастрофу літака Malaysia Airlines  на Донбасі упередженим.

"Росія розчарована тим, що ситуація навколо розслідування катастрофи «Боїнга»не змінюється. Висновки голландської прокуратури підтверджують те, що слідство упереджене і політично мотивоване. Самовільно призначати винного і вигадувати бажані результати перетворилося на норму для наших західних колег", - ідеться в заяві офіційного представника російського МЗС Марії Захарової.

Вона заявила, що Україна як член слідчої групи підробляла докази і обернула справу на свою користь, тоді як Росія "фактично єдина" надавала достовірну інформацію.

"Усе, на чому грунтується т.зв. «доказова база» голландської прокуратури, було надано силовими відомствами України, які, без сумніву, є зацікавленою стороною", - заявила Захарова.

Нагадаємо, міжнародне слідство визнало, що літак авіакомпанії Malaysia Airlines рейсу MH17 був збитий із ЗРК "Бук", який прибув з Росії. Ракету запустили з території, яка контролювалася бойовиками "ДНР".

Після цього МЗС України заявило, що доповідь щодо MH17 вказала на безпосередню причетність Росії до катастрофи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram