ГоловнаСвіт

Патріарх Кирил підписав звернення за повну заборону абортів у Росії

Збір підписів під петицією проти абортів проводиться у багатьох російських храмах.

Патріарх Кирил підписав звернення за повну заборону абортів у Росії
Фото: inforesist.org

Патріарх РПЦ Кирил підписав петицію про заборону абортів після зустрічі з її авторами з рухів "За життя" і "Православні добровольці", передає Радіо Свобода.

Ініціатори петиції вимагають, зокрема, заборонити хірургічне і медикаментозне переривання вагітності та протизаплідні засоби з абортивною дією.

Пізніше прес-секретар патріарха заявив журналістам, що мова йде не про заборону, а про виведення абортів із системи обов'язкового медичного страхування. Патріарх Кирил вже виступав за скасування безкоштовного переривання вагітності в січні 2015 року.

За повідомленням російського "Інтерфаксу", збір підписів під петицією проти абортів проводиться у багатьох російських храмах. Зараз зібрали понад 300 тис. підписів. Автори ініціативи планують зібрати мільйон підписів та направити звернення до Держдуми Росії.

Як повідомлялося 22 вересня, Сейм Польщі відхилив законопроект про розширення права на аборт. Польські парламентарії готують законопроект про повну заборону абортів і введення кримінального покарання за переривання вагітності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram