ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики 15 разів порушили режим тиші в зоні АТО

У штабі заявляють, що у разі погіршення ситуації, ЗСУ повернуться на колишні позиції.

Бойовики 15 разів порушили режим тиші в зоні АТО
Фото: warfiles.ru

З початку доби в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі зафіксовано 15 порушень режиму припинення вогню.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

На Маріупольському напрямку противник порушував режим тиші в районі Мар'їнки, Талаківки і Водяного, використовуючи стрілецьку зброю та гранатомети. Окрім того, по Талаківці бойовики відкривали вогонь з БМП.

На Донецькому напрямку бойовики обстрілювали позиції військових в районі Авдіївки з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї. Також тут працював снайпер бойовиків.

На Луганському напрямку терористи вдавалися до збройних провокацій зі стрілецької зброї в районі Новоолександрівки і Новозванівки.

"Збройні Сили України вітають будь-які політичні зусилля, які спрямовані на справжнє врегулювання конфлікту на Сході України та на відведення з Донбасу російських окупаційних військ. Відповідно до Мінських домовленостей, відведення сил та засобів з ділянок, розташованих у районах Станиці Луганської, Золотого і Петровського в Донецькій області, можливе лише за умови сталого припинення вогню", - відзначається у повідомленні.

У штабі підкреслюють, що процес відведення сил передбачає певні етапи, при здійсненні яких представники ОБСЄ повинні все зафіксувати і верифікувати.

"Варто відзначити, що ключові позиції в цих районах ЗСУ не здадуть та, у випадку погіршення ситуації, своєчасно повернуться на колишні позиції", - заявили в штабі, підкресливши, що військові суворо дотримуються режиму припинення вогню.

Нагадаємо, за минулу добу в зоні бойових дій на Донбасі не загинув жоден український військовий, але троє бійців отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram