ГоловнаПолітика

"Батьківщина" починає рух за референдум про продаж землі

Політсила має намір поставити ультиматум президенту, прем'єру, уряду і парламенту.

"Батьківщина" починає рух за референдум про продаж землі
Фото: ba.org.ua

Всеукраїнське об'єднання Батьківщина починає загальнонаціональний рух за проведення всеукраїнського референдуму про заборону продажу сільськогосподарської землі.

Про це заявила лідер партії Юлія Тимошенко, повідомляється на сайті партії.

"Разом з аграріями ми ухвалили важливе рішення – ми піднімаємо загальнонаціональний рух, який буде спрямований на те, щоб поставити ультиматум президенту, прем’єру, уряду, парламенту: негайно змінити ставлення до українського фермерства та аграріїв з політики знищення на політику відродження", - заявила Тимошенко.

"До партії, до мене як до її лідера, звернулися аграрії, фермери із страшними розповідями про те, що відбувається в їхніх господарствах, що відбувається із землею, їхнім правом і можливістю працювати. Для України аграрний сектор, фермерські господарства, одноосібні господарі, які працюють на селі, – це справжня цінність. І тому слухати їх, реагувати на їхні сигнали – це обов’язок української держави. Аграрії нас просять: зупиніть продаж сільськогосподарської землі", - додала лідер "Батьківщини".

За її словами, президент, прем'єр-міністр і профільні комітети парламенту де-факто почали підготовку продажу сільськогосподарської землі.

"До парламенту внесено законопроекти про приватизацію підприємств разом із сільськогосподарською землею. У той час як "Батьківщина" зареєструвала законопроект про продовження мораторію до 2022 року", - зазначила Тимошенко. Політик упевнена, що мораторій слід продовжувати до тих пір, поки фермерські господарства не будуть поставлені на ноги і не почнуть заробляти, переробляти свою продукцію і у них буде достатньо грошей, щоб купити землю, яку вони багато років будуть обробляти".

Нагадаємо, раніше Тимошенко запропонувала продовжити земельний мораторій на п'ять років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram