ГоловнаПолітика

МЗС звільнило дипломата, що попався на контрабанді сигарет

Оксані Ліщишин поставили порушення присяги

МЗС звільнило  дипломата, що попався на контрабанді сигарет
Фото: moskal.in.ua

Міністерство закордонних справ звільнило з дипломатичної служби Оксану Ліщишин - фігуранта скандалу з контрабандою сигарет, що вибухнув у травні.

"26 вересня в зв'язку з рекомендацією дисциплінарної комісії Міністерства закордонних справ відповідним наказом Ліщишин була звільнена", - повідомила Українським Новинам спікер МЗС Мар'яна Беца.

Підставою для звільнення, за її словами, стало порушення Ліщишин присяги.

Нагадаємо, 21 травня працівники Закарпатської митниці затримали чоловіка при спробі незаконного переміщення через держкордон близько 60 тис. пачок контрабандних сигарет. Як з'ясувалося, автомобіль, на якому перевозили контрабанду, належить посольству України в Словаччині. За кермом був житель Києва Сергій Ліщишин - чоловік першого секретаря посольства Оксани Ліщишин.

За інформацією голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля, чоловік консула надав митникам і прикордонникам дипломатичний паспорт і лист, який підписала дружина, згідно з яким з 21 по 24 травня мікроавтобус перевозив "дипломатичний вантаж" і не підлягав контролю.

МЗС відкликало Ліщишин в Україну і призначило службове розслідування. Напередодні видання "Європейська правда" написало, що вона досі не звільнена.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram