ГоловнаПолітика

Ємець: "Народний фронт" не розуміє, чому Магери немає серед кандидатів у ЦВК

"Здавалося б, людина повинна була претендувати на підвищення, а її навіть не подали".

Ємець: "Народний фронт" не розуміє, чому Магери немає серед кандидатів у ЦВК
Леонид Емец
Фото: Макс Требухов

Депутат Верховної Ради від "Народного фронту" Леонід Ємець заявив, що його фракція не готова голосувати за оновлений склад Центральної виборчої комісії, запропонований президентом.

"Процедура передбачає консультації президента з фракціями, він ці консультації провів, попросив усі фракції подати пропозиції. Наша фракція ці пропозиції подала. Квотний принцип присутній, ми знаємо, що "Народний фронт" може розраховувати на 2-3 прізвища в ЦВК, і ми, відповідно, стільки кандидатур подали. З цих кандидатур чомусь до парламенту дійшла тільки одна", - заявив Ємець на круглому столі в Інституті Горшеніна.

"У зв'язку з цим наша фракція має величезне питання до цієї вистави. Наприклад, ми абсолютно не розуміємо, чому наша кандидатура Андрія Магери відсутня. Здавалося б, людина, яка професійно і сумлінно виконувала свої функції члена ЦВК, мала претендувати на підвищення, можливо, на посаду голову комісії, а її навіть не подали", - сказав він.

Нагадаємо, партія "Народний фронт" подавала до складу ЦВК три кандидатури - Андрія Магеру, Леонтія Шипілова й Ганну Онищенко. З них у президентський проект постанови потрапив тільки Шипілов.

При цьому серед інших кандидатів є заступник міністра освіти і науки Роман Греба (прийшов у МОН після призначення міністром представника НФ Лілії Гриневич); юрист Олег Конопольський (був довіреною особою кандидата на пост президента України Арсенія Яценюка в 2009 році), Надія Синиця (була заступником міністра Кабінету Міністрів в уряді Яценюка).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram