ГоловнаПолітика

Попов: змінити виборчу систему потрібно, щоб ускладнити підкуп на виборах

"Ми говоримо про те, щоб запобігти проходженню безпринципних кандидатів-самовисуванців".

Попов: змінити виборчу систему потрібно, щоб ускладнити підкуп на виборах
Игорь Попов
Фото: Макс Требухов

Депутат Верховної Ради від Радикальної партії Ігор Попов заявив, що парламент повинен змінити виборчу систему, щоб ускладнити підкуп на виборах.

Про це він сказав на публічній консультації "Рівний доступ до політики", організованій в Інституті Горшеніна громадською організацією "Центр UA" і аналітичним центром "Колегіум Анни Ярославни".

"Ми говоримо більше не про те, щоб просунути хороших кандидатів, а запобігти проходженню безпринципних кандидатів, які називають себе самовисуванцями, а потім служать будь-якій владі на умовах бартеру", - сказав Попов.

Він додав, що заради цього Радикальна партія підтримує перехід на відкриті списки, причому практично на будь-яких умовах.

"Мета зміни виборчої системи - ускладнити підкуп кандидатів. Підкуп ми не заборонимо, але ось коли на місцевих виборах створювали закон, то ось що було досягненням - ми ускладнили підкуп, заплутали тих, хто хотів купувати-продавати місця, і в результаті виріс рівень внутрішньопартійної демократії майже в усіх партіях. Депутати вважають, що вони самі перемогли, і вимагають, щоб з ними рахувалися", - заявив депутат.

Він вважає, що одіозні кандидати не зможуть висуватися, тому що це повинна зробити партія, для якої не буде резону втрачати репутацію через одну людину.

"Так ми можемо якісно поліпшити склад парламенту", - сказав Попов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram