ГоловнаСвіт

Британські лейбористи відмовилися міняти лідера

Джеремі Корбін виграв вибори ще впевненіше, ніж у 2015 році

Лідера британської Лейбористської партії Джеремі Корбіна, якому влітку висловили недовіру члени його фракції в парламенті, переобрано на виборах.

Як повідомляє BBC, він отримав 61,8%, або 313 209 голосів. За його суперника - колишнього журналіста Оуена Сміта - проголосували 193 229 членів партії.

Фото: Sky News

Оголошення про переобрання Корбіна було зроблено в суботу на партійному з'їзді у Ліверпулі.

Корбін подякував своїм однопартійцям за довіру і підтримку і сказав опоненту, який пгрограв, що вони обидва є частиною спільної "лейбористської сім'ї".

Перевибори потрібні були після того, як фракція лейбористів у британському парламенті проголосувала за вотум недовіри своєму лідерові Джеремі Корбіну, звинувативши його в тому, що він занадто мляво агітував проти виходу Британії з Євросоюзу.

Тоді ж близько 180 тисяч осіб підписали онлайн-петицію на підтримку Корбіна, який здобув переконливу перемогу на попередніх виборах лідера партії, зібравши 59,5% голосів.

Джеремі Корбін очолив Лейбористську партію восени 2015 року. Вибори лідера лейбористів були оголошені після того, як Ед Мілібенд пішов у відставку після невдалого виступу партії на минулих у травні 2015 року загальних виборах.

Лейбористська партія, одна з двох провідних політичних сил в Британії, зараз знаходиться в опозиції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram