ГоловнаСвіт

Росія звинуватила Україну у відмові від виконання мінських угод

Росія звинуватила Україну у відмові від виконання мінських угод
Фото: un.org

Міністерство закордонних справ Росії звинувачує Україну у відмові від виконання домовленостей, досягнутих в Мінську в лютому 2015 року.

Про це йдеться в тексті виступу міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова в рамках 71-ї сесії Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй в США.

"Жертвою любителів ігор з нульовим результатом стала близька нам Україна, чий розвиток було підірвано антиконституційним переворотом, а зараз руйнується в результаті відмови Києва виконувати "мінські домовленості", - сказав він.

Лавров також вважає, що Україна використовує кризу для досягнення корисливих геополітичних цілей.

Крім того, на думку Лаврова, в боротьбі з тероризмом не повинно бути місця подвійним стандартам.

"Тут потрібно воістину універсальне об'єднання зусиль в інтересах формування широкого антитерористичного фронту, як запропонував Президент Росії Володимир Путін з цієї трибуни в цьому залі рік тому", - додав він.

За словами міністра, наївно розраховувати на успіх в боротьбі з міжнародним тероризмом, розповсюдженням зброї масового знищення, іншими загрозами транскордонного характеру, не відмовившись від філософії винятковості і вседозволеності.

Як повідомлялося, в середу Тристороння контактна група з врегулювання ситуації на Донбасі підписала рамкову угоду про розведення сил і засобів сторін конфлікту. Документ передбачає деескалацію в районі лінії зіткнення і фактично створює умови, в яких стрілецька зброя не може використовуватися для обстрілів.

Нагадаємо, лідери "нормандської четвірки" найближчим часом зберуться для врегулювання конфлікту на сході України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram