ГоловнаСуспільствоВійна

Україна чекає від США надання протитанкових і зенітних ракет, - нардеп

Україні також знадобляться військові кораблі, що перебувають в резерві американського флоту.

Україна чекає від США надання протитанкових і зенітних ракет, - нардеп
Андрей Тетерук
Фото: http://nfront.org.ua

Сполучені Штати Америки мають надати Україні зброю для нейтралізації наступального потенціалу російської армії, а також будь-які види військових кораблів.

Про це заявив народний депутат фракції Народний фронт полковник Андрій Тетерук, повідомляє прес-служба НФ.

Так він прокоментував ухвалення Конгресом США закону "Про підтримку стабільності та демократії в Україні", який передбачає постачання в Україну летальної оборонної зброї.

"Народний фронт" лобіював прийняття конгресменами цього закону, тому що ми дійсно потребуємо багатьох видів озброєння, яке Америка масово виробляє і могла б легко передати нам - як допомогу, або за символічну ціну. Передусім ми чекаємо надання зброї, яка дозволить нейтралізувати наступальний потенціал Росії. Її потенціал - це авіація, ракети і танки. Отже, нам потрібні сучасні протитанкові та зенітно-ракетні комплекси. Взагалі, будь-які засоби протиповітряної і протиракетної оборони, які Америка зможе надати. Захист від ворожої артилерії ми більш-менш налагодили. Танки і артилерія у нас досить потужні. А влітку, після візиту Арсенія Яценюка у Вашингтон, США поставили Україні партію контрбатарейних радарів (це нелетальна зброя, але тактично дуже важлива). Є й нові українські розробки - керовані снаряди, які вже поставляються у війська", - заявив Тетерук.

Він також додав, що Україні знадобиться більшість класів військових кораблів, що перебувають у резерві американського флоту.

"ВМСУ фактично знищені внаслідок російської окупації Криму, у нас майже не залишилося ні бойових кораблів, ні озброєння для них. Реальною силою є тільки морпіхи з береговою артилерією і невеликий авіазагін. А Штати постійно переозброюють свій військовий флот. У них є відносно новий, в хорошому стані, законсервований корабельний склад. Ці кораблі не треба замовляти на заводах, їх можна швидко передати ВМС України. Ми з радістю приймемо більшість цих кораблів: від тральщиків і буксирів - до десантних кораблів і фрегатів. Мова йде насамперед про ті класи кораблів, які Україна поки що не виробляє. Відповідно, в США є запаси відносно сучасного ракетного озброєння і вертольотів конкретно для цих кораблів. Така допомога дозволить різко посилити морський компонент оборони України на найближчі 10-15 років; навчати моряків не в класах, а в плаванні", - пояснив Тетерук.

Нагадаємо, 22 вересня палата представників Конгресу США схвалила поставки летальної зброї в Україну. Тепер законопроект повинен бути схвалений Сенатом і підписаний президентом США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram