ГоловнаСуспільствоОсвіта

Заступник голови МОН: Україна - модерна нація, а підручники - досі сільські

Стандарти освіти не такі погані, програми - вже гірші, а підручники - ще гірші.

Заступник голови МОН: Україна - модерна нація, а підручники - досі сільські
Павел Хобзей
Фото: Сергей Нужненко

Заступник міністра освіти Павло Хобзей визнав низьку якість підручників у школах.

Про це він сказав на круглому столі в Інституті Горшеніна. "Це складне питання, тому що якість навіть тих підручників для 8 класу, які ми надрукували і які, я сподіваюся, вже розійшлися по школах, не відповідає тому, чого б хотіли вчителі і учні", - сказав він.

"Чинні стандарти не такі погані, але над ними потрібно працювати, і ми будемо їх змінювати. Програми - вже гірші, а підручники - ще гірші. І перед нами великий виклик, як створити нові підручники, які переходили б на компетентнісний підхід, який був би цікавим", - заявив Хобзей.

"Україна - модерна нація. За статистикою, 2/3 першокласників пішли в містах. А зміст підручників - сільський. Твори, які використовуються, вони представляють сільську Україну. Дітям це нецікаво", - сказав він.

"Наше завдання - зробити так, щоб підручники були цікавими, щоб вони надихали дітей, щоб вони хотіли їх брати. Ми дуже хотіли б і про електронні підручники говорити. У кожного є гаджет, і з цими гаджетами діти ходять у школи. Потрібно давати цей варіант", - додав заступник міністра.

Він сподівається, що нові сучасні підручники будуть впроваджувати у школах з 2018 року, коли стартує реформа освіти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram