ГоловнаПолітика

В АП назвали передвиборною заяву Рютте про ратифікацію УА з ЄС

Костянтин Єлісєєв закликав не робити трагедії через позицію Нідерландів. 

В АП назвали передвиборною заяву Рютте про ратифікацію УА з ЄС
Константин Елисеев
Фото: www.rferl.org

Заяву прем'єра Марка Рютте про те, що Угоду про асоціацію України з Євросоюзом Нідерланди, найпевніше, не ратифікують, не слід сприймати надто серйозно, заявив заступник голови Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв.

"По-перше, не треба з цього робити ніякої трагедії. По-друге, сьогодні вже віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції пані Іванна Клімпуш-Цинцадзе подала свій коментар. Єдине, що я додам: ми зараз в активному діалозі з нідерландською стороною щодо пошуку можливих варіантів вирішення цього питання. До цього діалогу разом з нами долучилися представники ЄС. Хотів би зазначити, що заява прем'єр-міністра Нідерландів - це була скоріш тактична заява, яка справді пов'язана з підготовкою до майбутніх парламентських виборів, які відбудуться 15 березня 2017 року», - сказав він на брифінгу.

"Ми виходимо з того, що мають бути дві ключові червоні лінії дотримання - по-перше, жодних додаткових нових переговорів ми починати не збираємося, і по-друге - жодних змін до тексту угоди ми не збираємося вносити. У рамках цих червоних ліній ми будемо шукати компроміс", - підсумував Єлісєєв.

Нагадаємо, напередодні Рютте заявив, що уряд країни, найпевніше, не ратифікує Угоду про асоціацію між Євросоюзом та Україною, враховуючи результати квітневого референдуму, на якому голландці виступили проти цього договору.

На консультативному референдумі в Нідерландах 6 квітня проти Угоди про асоціацію України з ЄС проголосував 61% голландців, які прийшли на дільниці. Явка становила 32% при необхідних 30%. Юридично результати референдуму не є зобов'язувальними для уряду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram