ГоловнаПолітика

Україна вважає неприйнятною позицію Нідерландів стосовно ратифікації УА з ЄС

Кабмін переконує інші країни Євросоюзу натиснути на Голландію.

Україна вважає неприйнятною позицію Нідерландів стосовно ратифікації УА з ЄС
Премьер-министр Украины Владимир Гройсман и премьер-министр Нидерландов Марк Рютте
Фото: EPA/UPG

Україна вважає неприйнятною позицію уряду Нідерландів, який збирається відмовитися від завершення ратифікації Угоди про асоціацію між Євросоюзом та Україною.

"Ми продовжуємо працювати з усіма країнами-членами ЄС, керівництвом усіх країн-членів ЄС, ми вважаємо неприйнятною таку позицію Нідерландів. Ми вважаємо, що нам необхідно отримати ратифікацію від Нідерландів, можливо, із зазначенням особливої позиції щодо того, що двосторонні норми, які стосуються виключно окремих країн, в Угоді про асоціацію, можливо, не будуть застосовуватися Нідерландами", - заявила віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе під час години запитань до уряду на пленарному засіданні Верховної Ради в п'ятницю, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Віце-прем'єр шкодує з приводу заяви прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте про те, що, ймовірно, завершення ратифікації Угоди про асоціацію не відбудеться.

"Це означає, що уряд Нідерландів на цей момент не готовий взяти відповідальність за свої попередні рішення, ухвалені в липні 2015 року, разом із парламентом Нідерландів, коли були завершені ратифікаційні процедури в Нідерландах щодо Угоди про асоціацію. А зараз береться до уваги рекомендаційний референдум і, по суті, враховується думка 20% населення Нідерландів, які зараз впливають на те, що Україна може стати заручником такого голосування нідерландських громадян", - пояснила вона.

Нагадаємо, напередодні Рютте заявив, що уряд країни, радше за все, не ратифікує Угоду про асоціацію між Євросоюзом та Україною, враховуючи результати квітневого референдуму, на якому голландці виступили проти цього договору.

На консультативному референдумі в Нідерландах 6 квітня проти Угоди про асоціацію України з ЄС проголосував 61% тих, хто прийшов на дільниці. Явка становила 32% при необхідних 30%. Юридично результати референдуму не є зобов'язувальними для уряду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram