ГоловнаПолітика

Рада підтримала створення Кримськотатарської Автономної Республіки

Президенту рекомендується підготувати зміни до Конституції щодо статусу півострова.

Рада підтримала створення Кримськотатарської Автономної Республіки
Фото: LB.ua

Верховна Рада затвердила рекомендації президенту, згідно з якими в Конституції України повинна з'явитися Кримськотатарська Автономна Республіка замість Автономної Республіки Крим.

Постанову №4003-а, внесену за результатами парламентських слухань, підтримали 233 народних депутати в четвер.

Документ також містить у собі рекомендації президенту України підготувати зміни до Конституції і законів України та внести їх на розгляд парламенту щодо позбавлення Севастополя спеціального статусу, а також визнання кримських татар, караїмів і кримчаків корінними народами України з відповідними змінами в ст.11 Основного Закону.

Учасники парламентських слухань також рекомендували голові української держави розглянути можливість створення консультативно-дорадчого органу при президенті України з питань деокупації і реінтеграції в Україну тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та Севастополя.

Верховній Раді також рекомендували прийняти закони про Державну стратегію деокупації і реінтеграції в Україну тимчасово окупованого Криму, про колабораціонізм і очищення влади (люстрацію) в Криму.

Учасники слухань виступили за визнання закону про створення вільної економічної зони "Крим" і про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України таким, що втратив чинність.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко кілька разів обіцяв підготувати зміни до Конституції в частині створення кримськотатарської автономії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram