ГоловнаПолітика

ГПУ підготувала підозру Іванющенку в захопленні ринку "7-й кілометр"

Підозрюваним стане і Іван Аврамов.

ГПУ підготувала підозру Іванющенку в захопленні ринку "7-й кілометр"
"7-й километр"
Фото: trassae95.com

Генпрокуратура 23 вересня оголосить про підозру колишньому депутату Верховної Ради від Партії регіонів Юрію Іванющенку в незаконному відчуженні акцій одеського ринку "7-й кілометр".

Про це на брифінгу в Одесі повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко.

"Завтра ми оголосимо підозру Іванющенку, Івану Аврамову й Олегу Гресю [екс-директор ринку] в незаконному відчуженні акцій ринку "7-й кілометр", - сказав він.

Нагадаємо, 2010 року акції ТОВ "Промтоварний ринок" (неофіційна назва ринок "7-й кілометр") перейшли у власність Іванющенка й Аврамова.

"7-й кілометр" - найбільший гуртово-роздрібний ринок України і найбільший у Європі.

Напередодні голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі заявив, що "7-й кілометр" приносить оточенню Віктора Януковича $800 тис. на місяць.

Тиждень тому головний виконавчий директор бізнес-компанії Al Sayegh Group (ОАЕ) Абдул-Джаббар аль Саєх заявив, що став власником ринку.

З 21 лютого 2015 року проти Іванющенка розслідують справу про незаконне збагачення на суму 72 млн швейцарських франків і про організацію розкрадання 170 млн гривень держкоштів, отриманих від продажу квот Японії на викиди парникових газів. Іванющенко зараз зі змінним успіхом оскаржує в судах законність порушення цієї справи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram