ГоловнаПолітика

Екс-гендиректор "Кіровгеології" затриманий за підозрою в розтраті 18 млн гривень

Екс-чиновника було затримано в ніч проти 22 вересня в Києві. 

Екс-гендиректор "Кіровгеології" затриманий за підозрою в розтраті 18 млн гривень

У Києві співробітники прокуратури затримали колишнього гендиректора казенного підприємства "Кіровгеологія" за підозрою в розтраті державних коштів у розмірі 18 млн гривень.

Про це повідомляється на сайті прокуратури Києва.

Екс-чиновника було затримано в ніч проти 22 вересня в Києві. Він підозрюється в організації корупційної схеми, що призвела до розтрати протягом 2012-2014 років 18 млн гривень держкоштів, які перераховували на рахунки підприємств з ознаками фіктивності за нібито виконання проектних робіт для надрокористувачів. У той самий час фактично роботи проводили фахівці КП "Кіровгеологія".

Встановлено, що замовником виконання робіт зі створення геолого-тематичної продукції виступала Державна служба геології та надр в особі голови Едуарда Ставицького.

Зараз колишньому гендиректору повідомлено про підозру за ч. 5 ст.  191 (розкрадання коштів), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою і арешт його майна.

Нагадаємо, у квітні Генпрокуратура передала Міністерству юстиції Ізраїлю запит про вручення Ставицькому повідомлення про підозру.  Екс-міністр був оголошений у розшук два роки тому. Йому інкримінують розтрату майна та заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Восени 2014 року стало відомо, що Ставицький живе в Ізраїлі і змінив прізвище на Розенберг.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram