ГоловнаПолітика

Байден попередив Порошенка про ризик скасування санкцій ЄС проти Росії

Віце-президент США закликав українську владу провести реформи. 

Байден попередив Порошенка про ризик скасування санкцій ЄС проти Росії
Фото: пресс-служба президента

Віце-президент США Джозеф Байден передив президента України Петра Порошенка про небезпеку скасування санкцій, введених Євросоюзом проти Росії, у разі уповільнення економічних і політичних реформ у країні.

Про це повідомляє Reuters.

"Україна повинна виконати свою обіцянку і провести політичні та економічні перетворення, в іншому разі ЄС може скасувати санкції проти Росії", - сказав Байден, виступаючи в Раді з міжнародних відносин у Нью-Йорку.

"Ми знаємо, що якщо Україна дасть привід ЄС, є як мінімум п'ять країн, які прямо зараз готові сказати:" Ми більше не хочемо брати участь у санкціях проти Москви", - додав віце-президент США.

За його словами, він щотижня з початку кризи в Україні дві-три години розмовляє телефоном з українським керівництвом, закликаючи його проводити реформи, а також умовляє Німеччину, Францію та Італію зберегти санкції.

"В Європі переважають такі настрої: "Гей, до зміни президента (Порошенка) вона [Україна] все одно належала Росії. У них була своя маріонетка. Яка різниця? Яка до біса різниця? Навіщо ви змушуєте нас брати участь у цих санкціях? ", - Розповів Байден.

Він також зазначив, що Україна отримуючи від США $ 1 млрд кредитних гарантій, пообіцяла активізувати зусилля спрямовані на реформи в енергосекторі і в секторі правосуддя.

Байден також попередив Порошенка, що Україна повинна зробити все можливе, щоб не допустити провалу Мінських угод і не опинитися перед ризиком бути обвинуваченою в їх зриві.

Нагадаємо, 16 вересня Рада ЄС продовжила термін дії санкцій щодо російських чиновників і організацій, уведених у 2014 році через агресію проти України, на 6 місяців, до 15 березня 2017 року. Санкції ЄС діють щодо 146 осіб та 37 організацій. Вони передбачають заборону на поїздки на територію Євросоюзу і заморожування активів на території блоку. Востаннє ЄС продовжував термін їхньої дії в березні 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram