ГоловнаПолітика

Порошенко і прем'єр Австралії скоординували кроки з покарання винних у аварії МН17

Президент запросив Тернбулла відвідати Україну.

Порошенко і прем'єр Австралії скоординували кроки з покарання винних у аварії МН17
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко і прем'єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл скоординували спільні кроки щодо притягнення до відповідальності винних у катастрофі літака рейсу МН17 на Донбасі.

Зустріч пройшла на полях 71-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку, повідомляється на сайті президента.

"Сторони обговорили питання, пов’язані зі збитим літаком рейсу МН17 "Малайзійських авіаліній", та скоординували подальші спільні кроки стосовно визначення оптимального міжнародно-правового механізму для притягнення до відповідальності винних у цьому терористичному акті", - йдеться в повідомленні.

Тернбулл висловив підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, а Порошенко висловив подяку Австралії за чітку та незмінну позицію.

Президент також запросив Тернбулла відвідати Україну в зручний для нього час.

Нагадаємо, катастрофа Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що здійснював рейс МН17 за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур, сталася 17 липня 2014 року в Донецькій області. В результаті трагедії загинули всі 298 пасажирів, що перебували на борту.

Міжнародна комісія з розслідування аварії дійшла до висновку, що літак був знищений боєголовкою 9Н314М (ракети 9М38М1 установки "Бук"). Як випливає з документів, опублікованих Міноборони Нідерландів, голландський уряд практично відразу з'ясував, що в катастрофі Boeing винні проросійські бойовики.

Крім того, Bellingcat опублікував підсумковий звіт по MH17 за два роки, в якому дослідники підтвердили, що провина за катастрофу лежить на Росії.

Висновки слідства Нідерланди опублікують 28 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram