ГоловнаПолітика

Луценко порадив МВС повернути Паскала і Євдокимова

"Паскал - це профі, без якого кримінальний розшук не отримав адекватного призначення".

Луценко порадив МВС повернути Паскала і Євдокимова
Фото: Макс Требухов

Генеральний прокурор Юрій Луценко порадив Міністерству внутрішніх справ повернути на службу колишніх міліціонерів Василя Паскала і Володимира Євдокимова.

Про це він сказав на засіданні профільного комітету Верховної Ради, звертаючись до начальника Національної поліції Хатії Деканоїдзе.

"Пані Хатія, я дуже рекомендував би звернутися через відому процедуру до Президента і повернути пана Паскала на службу в Міністерстві внутрішніх справ. Це профі, без якого кримінальний розшук не отримав адекватного призначення. Або Євдокимова, або інших людей", - сказав він.

Василь Паскал займав керівні посади в МВС за Віктора Януковича. З листопада 2011 року обіймав посаду заступника начальника Департаменту кримінальної міліції МВС, а з січня 2012 року - начальника Департаменту карного розшуку МВС України. Паскал мав потрапити під люстрацію і не займати високі посади протягом 10 років.

Незважаючи на це, в грудні 2014 року він став заступником міністра внутрішніх справ. Окружний адмінсуд Києва визнав відсутність підстав для звільнення Паскала з посади заступника міністра внутрішніх справ відповідно до закону про очищення влади.

У листопаді 2015 року Паскал сам подав у відставку і був звільнений.

Володимир Євдокимов довго працював у структурі МВС. З кінця 2007 року по березень 2010 року і з березня по грудень 2014 року працював першим заступником міністра МВС України. Був звільнений з МВС після того, як "Правий сектор" звинуватив його в наказі на вбивство Олександра Музичка ("Саші Білого") і в антиукраїнській діяльності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram