ГоловнаПолітика

Фонд держмайна заявив про чотирьох потенційних покупців ОПЗ

Ігор Білоус вважає, що чим нижчою буде стартова ціна, тим краще.

Фонд держмайна заявив про чотирьох потенційних покупців ОПЗ
Фото: sfs.gov.ua

На сьогоднішній день є як мінімум чотири потенційних учасники аукціону з продажу ОПЗ Одеського припортового заводу (ОПЗ), заявив голова Фонду держмайна Ігор Білоус. "Їх буде більше, якщо ми знизимо стартову ціну. Чим більше учасників - тим менший ризик, що актив буде продано дешево. Звичайно, низької кінцевої ціни не хотілося б ні нам, ні КМУ. Але ми управляємо процесом, маємо всю інформацію, ведемо переговори з покупцями. Тому я переконаний, що за нормальних умов конкуренції кінцева ціна буде гідною", - написав він у фейсбуці

Нагадаємо, напередодні Білоус запропонував виставити ОПЗ на продаж за ціною нижче $200 млн.

На перший конкурс ОПЗ виставлявся за 13,175 млрд гривень, тобто близько $500 млн. Жоден інвестор не захотів купувати завод за такою ціною. Покупців також відлякали борги ОПЗ перед Group DF й іншими кредиторами, суди з компанією "Нортіма", обмеження на репатріацію дивідендів, відсутність податкових пільг і преференцій для інвестора.

ОПЗ в своєму розпорядженні має найбільше у СНД виробництво аміаку і просто велике виробництво карбаміду, а також унікальний - єдиний у країні - термінал з перевалки аміаку на морські судна. Крім того, одеський завод є кінцевою ланкою аміакопроводу Тольятті-Горлівка-Одеса.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram