ГоловнаПолітика

Запорізька облрада повторно визнала Росію агресором

Рішення ухвалили з мінімальною перевагою.

Запорізька облрада повторно визнала Росію агресором
Фото: rada.zp.ua

Запорізька обласна рада на сесії у вівторок підтримала рішення Верховної Ради про визнання Російської Федерації державою-агресором.

Як повідомляється на сайті облради, депутати ухвалили заяву про підтримку звернення Верховної Ради України від 27.01.2015 до Організації Об'єднаних Націй та інших міжнародних інституцій про визнання Російської Федерації державою-агресором, а так званих "ДНР" та "ЛНР" - терористичними організаціями.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, депутатам знадобилося кілька спроб. У підсумку заяву підтримала мінімально необхідна кількість депутатів 43 з 84.

Крім того, депутати також ухвалили рішення "Про визнання бійців-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності і державного суверенітету на Сході України".

Нагадаємо, у квітні 2015 року Запорізька облрада вже визнавав Росію агресором. Потреба ще одного голосування мотивувалася тим, що склад облради змінився після виборів восени 2015 року. У грудні 2015 року рішення про визнання Росії агресором не змогли винести на голосування через брак голосів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram