ГоловнаПолітика

На суд у справі "діамантових" прокурорів не з'явився жоден свідок

Суд розглядає можливість примусової доставки свідків на засідання.

На суд у справі "діамантових" прокурорів не з'явився жоден свідок
Фото: goodvin.info

Голосіївський районний суд Києва продовжив судове засідання з розгляду кримінального провадження у справі так званих "діамантових" прокурорів - колишнього заступника начальника ГСУ Генпрокуратури Володимира Шапакіна і екс-заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця, обвинувачених у хабарництві.

Про це повідомляє УНІАН. На початку судового засідання прокурор Яніс Симонов повідомив, що жоден із трьох викликаних на сьогодні свідків із незрозумілих причин не з'явився, хоча всіх заздалегідь повідомили про час, дату і місце судового засідання.

Укотре, за словами Симонова, не з'явився один із головних свідків - колишній керівник приватного підприємства "Гідроекоресурс" Валентин Рак.

З огляду на перебіг подій, суд поставив питання про можливість примусової доставки свідків.

Нагадаємо, Корнійця і Шапакіна затримали 6 липня 2015 року в будівлі ГСУ Генпрокуратури за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах. Під час обшуку вдома в Корнійця знайшли 35 пакетів із діамантами, що дало привід ЗМІ охрестити цю справу справою "діамантових прокурорів".

Корнійця та Шапакіна незабаром звільнили з органів прокуратури. Їхню справу зараз розглядають у суді. Обидва екс-прокурори відмовилися визнати свою провину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram