ГоловнаПолітика

Бурбак: вибори в Криму - приклад цинічного нехтування міжнародним правом

"Народний фронт" закликав Раду відреагувати.

Бурбак: вибори в Криму - приклад цинічного нехтування міжнародним правом
Максим Бурбак
Фото: nfront.org.ua

Лідер фракції "Народного фронту" Максим Бурбак закликав Верховну Раду відреагувати на проведення Росією виборів у Держдуму на території окупованого нею Криму.

"Ми повинні відреагувати як українці на той фарс, який стався в останні вихідні в Росії - це вибори в так звану Державну думу. Упевнений, в цьому парламенті - більшість є патріотами, хоча і є російська агентура. Кремль проводив вибори на українській території. Але ці вибори стали відразу нелегітимними, оскільки проводилися на території незаконно анексованого Криму, на території української держави", - сказав Бурбак під час свого виступу.

"Вибори в Думу на окупованих територіях України і Грузії - це приклад цинічного нехтування правами людини і міжнародним правом", - додав він.

Після перерви в ранковому засіданні планується голосування за звернення Верховної Ради з приводу цих виборів.

Нагадаємо, в понеділок МЗС України заявив, що проведення Росією виборів у Криму зробило никчемними повноваження 229 із 450 обраних 18 вересня депутатів Держдуми. Це 225 "списочників" і мажоритарники Дмитро Бєлік, Андрій Козенко, Костянтин Бахарєв, Світлана Савченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram