ГоловнаПолітика

Мартиненко звинуватив НАБУ і Лещенка у фальсифікації розслідування проти нього

"Лещенко панічно боїться кримінальної відповідальності - і йому є за що". 

Мартиненко звинуватив НАБУ і Лещенка у фальсифікації розслідування проти нього
Николай Мартыненко
Фото: nfront.org.ua

Екс-депутат Верховної Ради Микола Мартиненко заявив, що НАБУ і нардеп Сергій Лещенко займаються розкручуванням політично мотивованих звинувачень проти нього.

Про це Мартиненко повідомив журналістам, пише "Апостроф".

"Національне антикорупційне бюро України продемонструвало, що спільно з САП Назара Холодницького і нардепом Сергієм Лещенком фальсифікували розслідування проти мене. Також вони спільно розкручують гучні звинувачення на мою адресу, які є чисто політичними. Учора Лещенко висмоктав з пальця черговий фейк про нібито мою причетність до "атак" на нього", - прокоментував екс-нардеп слова Лещенка про те, що "люди Кононенка, Грановського, Мартиненка готують грунт для подальших атак" на нардепа, а також заяву директора НАБУ Артема Ситника, який відмовився розслідувати купівлю Лещенком елітної квартири.

"НАБУ і Спеціальна антикорупційна прокуратура майже рік щосили "копають" по "хештегу Мартиненко", грунтуючись на проплачених публікаціях Лещенка. На виході - прогнозований провал, хоча вони провели десятки обшуків і сотні допитів, розіслали запити чи не в усі країни Євразії", - наголосив екс-нардеп.

"Водночас офіційні звернення депутатів до НАБУ про "квартирну" корупцію Лещенка підтверджуються документами з підписом самого "антикорупціонера". Елітна нерухомість за кілька сотень тисяч доларів була придбана за вдвічі заниженою ціною, при цьому Лещенко не має підтверджень походження цих коштів. Ці гроші мають олігархічне і російське походження і отримані Лещенком за кампанію "чорного піару" проти мене. І мова тут про набагато більші суми", - наголосив Микола Мартиненко.

"Вражає, що після цього Лещенко із надзвичайною легкістю звинувачує всіх, кого тільки може пригадати. Хоча він сам себе вишмагав, як та гоголівська унтер-офіцерська вдова", - зазначив Микола Мартиненко. Він нагадав, що "таку саму відмазку про позику грошей" у товариша "використовував суддя-"колядник" Зварич, який був засуджений до десяти років позбавлення волі".

"НАБУ цинічно наплювало на Кримінально-процесуальний кодекс і навіть не почало досудового розслідування щодо нерухомості й доходів Лещенка. САП мовчки це підтримує. Тепер усе суспільство бачить, що ці нові органи демонструють старі подвійні стандарти і вибіркове правосуддя, "відмивають" друзів і фальсифікують справи ", - заявив Микола Мартиненко.

"Адже НАБУ знадобився лише тиждень для "відмазки" Лещенка. З іншого боку - майже рік розігрується двоходівка проти мене: Лещенко звинувачує, а його друзі з НАБУ і САП це підхоплюють і тиражують. Усе це політичні ігри, ніякої справи проти Миколи Мартиненка не було і немає, я - лише свідок", - наголосив колишній нардеп.

Він зазначив, що рік тому добровільно склав депутатський мандат, щоб "у правовій площині спростувати звинувачення на свою адресу, не ховаючись за недоторканність. Лещенко на таке не здатний, він панічно боїться кримінальної відповідальності - і йому є за що. Корупційні скандали навколо Лещенка перекреслюють його як політичні, так і журналістські перспективи". 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram