ГоловнаПолітика

ГПУ просить суд дозволити провести спецрозслідування щодо Богатирьової

Рішенням суду дано дозвіл на затримання екс-міністра.

ГПУ просить суд дозволити провести спецрозслідування щодо Богатирьової
Фото: Макс Левин

Генеральна прокуратура звернулася до суду по дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування проти екс-міністра охорони здоров'я Раїси Богатирьової у зв'язку з тим, що вона навмисне ухиляється від слідства і суду.

Про це повідомляють на сайті ГПУ.

Зазначають, що управління з розслідування особливо важливих справ ГСУ Генпрокуратури розслідує кримінальне провадження за підозрою Богатирьової й інших осіб у незаконному заволодінні бюджетними коштами в особливо великих розмірах, тобто за ч. 5 ст. 191 КК. Під час досудового розслідування було розпочато процедуру заочного провадження стосовно Богатирьової згідно з розділом 24-1 КПК України через перебування її в міжнародному розшуку.

Незважаючи на те, що Укрбюро Інтерполу зняло Богатирьову з розшуку, це не повинно вплинути на перебіг і результати попереднього розслідування, переконані в ГПУ.

"Зокрема, підозрювана Богатирьова перебуває в розшуку за скоєння особливо тяжкого злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України. Рішенням суду дано дозвіл на її затримання і доставку в суд", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, 2014 року Раїсу Богатирьову оголосили в розшук. Екс-міністра підозрюють у розтраті 63,5 млн грн під час закупівлі у 2011-2013 роках імунобіологічних препаратів, ліків, медвиробів і обладнання за істотно завищеними цінами, а також у розтраті 279 млн грн, які були використані в першій половині 2013 року на закупівлю інсуліну в "Індару". За деякими даними, Богатирьова зараз живе у Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram