ГоловнаПолітика

Луценко: потерпіла дала свідчення проти екс-губернатора Мельничука

Підтвердити їх повинен затриманий на хабарі заступник.

Луценко: потерпіла дала свідчення проти екс-губернатора Мельничука
Фото: 24tv.ua

Генеральна прокуратура має свідчення потерпілої, у якої представники Київської ОДА вимагали хабар, і вони вказують на причетність до вимагання губернатора області Максима Мельничука.

Про це в програмі "Лівий берег з Сонею Кошкіною" розповів генпрокурор Юрій Луценко.

"Ось що я думаю: Максим Мельничук відчув, що ми йдемо за ним, і написав заяву на звільнення. У момент, коли мав відбутися акт хабарництва, він йшов на прес-конференцію з заявою про відставку. Тому хабар, на жаль, прийняв не він, а інша особа. Але від показів цієї особи залежить і доля губернатора", - заявив Луценко, маючи на увазі заступника Мельничука Ігоря Любка.

Якщо Любко підтвердить слова потерпілої, в екс-губернатора, за словами Луценка, будуть проблеми.

При цьому генпрокурор підтвердив інформацію про те, що на посаду губернатора Мельничука рекомендував мер Києва Віталій Кличко (а йому - Вадим Столар).

"Це була рекомендація Віталія, так. Але ні в кого немає рентгена, щоб зазирнути в душу і дізнатися про наміри посадової особи. Послухайте, я не можу нести відповідальність за всіх 15 000 прокурорів. Кличко не може нести відповідальність за всіх членів своєї партії. Тепер він, напевно, не зможе подати Президентові наступну кандидатуру (на посаду губернатора Київської області, - ред.). Це його покарання", - резюмував Луценко.

Нагадаємо, Ігоря Любка затримали під час отримання 200 тис. гривень від своєї підлеглої за безперешкодне переведення в інший державний орган. За версією слідства, Любко разом із Мельничуком місяць тому отримали інформацію, що керівник обласного департаменту АПК виплатила 15 млн грн фермерам як компенсацію за бюджетною програмою та зажадали відкат.

Після цього чиновниця знайшла собі інше місце роботи, але Любко почав вимагати гроші за підписання розпорядження про звільнення з формулюванням, яке не завадило б подальшому працевлаштуванню.

Максим Мельничук на певний час зник із публічної площини, але його виявили в Києво-Печерській лаврі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram