ГоловнаПолітика

Луценко не виключає повернення Ставицького в Україну

Генпрокуратурі підходить і варіант засудження Луценка в Ізраїлі.

Луценко не виключає повернення Ставицького в Україну
Фото: 24tv.ua

Генеральний прокурор Юрій Луценко не виключає, що екс-міністр енергетики Едуард Ставицький повернеться в Україну з Ізраїлю, де перебуває зараз.

Про це він розповів в інтерв'ю Соні Кошкіній, посилаючись на Ставицького з ізраїльськими силовиками.

"У мене є відчуття, що він може прибути в Україну. Принаймні зондування (Ставицьким, - ред.) проводилося. Друга можливість - проведення всіх необхідних судових процедур для видачі (Ставицького Україні - ред.), рішення приймає ізраїльський суд. Третій варіант - засудити його заочно, тому що

справу про Межигір'я завершено - ми бачимо всі подробиці: від стресів до Ставицького. Справа ця, правда, нескора, проте відразу після засудження Ізраїль може видати нам його для відбування покарання - за рішення свого суду - або, навпаки, визнати наш вирок і забезпечити відбування покарання на своїй території. Нас влаштовує і такий варіант.

З іще одним чиновником часів Віктора Януковича - екс-міністрів фінансів Юрієм Колобовим, за словами Луценка, можлива співпраця зі слідством.

"Колобов домігся через суд зняття себе з розшуку. На цей момент відбуваються контакти між його адвокатом, Генеральною прокуратурою та Мінфіном, вони теж зацікавлені в його показаннях у справах, пов'язаних з україно-російськими відносинами. Я допускаю можливість угоди (співпраці зі слідством - ред.) з паном Колобовим", - резюмував Луценко.

Докладно читайте в повній версії інтерв'ю "Юрій Луценко: «Кожен день я не думаю про президентство, точно»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram