ГоловнаПолітика

У Києві активісти намагалися заблокувати посольство Росії (Оновлено, додано фото)

Правоохоронці відтіснили протестувальників. 

У Києві активісти намагалися заблокувати прохід до входу в будівлю посольства Росії, де громадяни РФ можуть голосувати на виборах у Державну Думу РФ.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Серед активістів був колишній народний депутат, а нині депутат-свободівець Київської міськради Ігор Мірошниченко.

Крім того, учасники протесту намагалися знести паркан. Правоохоронці відтіснили протестувальників.

Оновлено: Як повідомляють "Українські новини", активісти "Всеукраїнського об'єднання "Свобода" перешкоджали охочому проголосувати на виборах до Держдуми РФ в посольстві Росії в Києві.

Кілька активістів "Свободи" спочатку довго розмовляли із одним з росіян, що прийшли на вибори, але в підсумку він увійшов до будівлі посольства.

Наступного росіянина активісти відштовхнули від входу в будівлю, і він пішов.

Також відбулася сутичка активістів з правоохоронцями, після якої, за словами активістів, один із них був затриманий. За даними LB.ua, йдеться про затримання депутата Київради Володимира Назаренка.

Зараз біля будівлі посольства РФ залишається близько 10 активістів, серед них і Мірошниченко.

Понад 100 правоохоронців оточили будівлю посольства подвійним кільцем.

У ніч на 17 вересня група невідомих кинула на територію посольства Росії в Києві димову шашку і застосувала салютні установки. Поліція Києва з'ясовує обставини цього інциденту.

Раніше цього місяця президент України Петро Порошенко доручив міністру закордонних справ Павлу Клімкіну поінформувати керівництво Росії про неможливість проведення виборів до Державної думи на українській території.

Москва заявила, що виборчі дільниці на території України будуть організовані в посольстві Росії в Києві і в генеральних консульствах на території України. Прес-секретар президента РФ Володимир Пєсков заявив, що Київ повинен охороняти виборчий процес в Держдуму Росії відповідно до Віденської конвенції про дипломатичні зносини.

На консульському обліку в Україні перебуває понад 81 тис. громадян Росії, які мають право голосувати на виборах 18 вересня.

Як повідомлялося раніше вранці, в Україні відкрилися виборчі дільниці для виборів до Держдуми РФ .

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram