ГоловнаПолітика

ГПУ анонсувала першу екстрадицію з Великобританії на запит України

Це створить правовий прецедент для подальшої екстрадиції нардепа-втікача Онищенка. 

ГПУ анонсувала першу екстрадицію з Великобританії на запит України
Фото: www.segodnya.ua

Із Великобританії в найближчі кілька тижнів буде екстрадований українець, якого  Генеральна прокуратура підозрює у скоєнні злочину. Про це заявив заступник генпрокурора Євген Єнін, передає 112 Україна.

Він не уточнив ані імені, підозрюваного, ані справи, у якій він фігурує.

"Можу сказати, що протягом найближчих декількох тижнів ми очікуємо екстрадицію в Україну одного з наших громадян, якого ми підозрюємо у вчиненні злочину. Це буде першим прецедентом екстрадиції нашого співвітчизника з Туманного альбіону", - сказав Єнін.

Він акцентував на тому, що це створить правовий прецедент для подальшої екстрадиції збіглого нардепа Олександра Онищенка.

"Знаючи те, що Великобританія є країною прецедентного права, цей випадок безумовно послужить на користь того, щоб видати нам також і Олександра Онищенка. Не хотів би називати конкретне ім'я, це таємниця слідства. Щойно його екстрадують, ми дамо коментарі", - зазначив  заступник голови ГПУ.

Зараз Інтерпол перевіряє наявність політичної складової у справі Онищенка, рішення, можливо, буде прийняте в жовтні.

Нагадаємо, Онищенку закидають завдання державі збитків на суму 3 млрд гривень через газові махінації.  Слідчі вважають, що газ, який добували компанії Онищенка в рамках спільної діяльності з "Укргазвидобуванням", потрапляв на фіктивні біржі за заниженою ціною.  Його викуповували пов'язані компанії і перепродували вже за ринковою.

Усього в рамках кримінального провадження затримано 12 осіб. Онищенко виїхав за кордон. Керівниками злочинного угруповання, крім самого депутата, називали його матір і бізнесмена Валерія Постного.

Кілька фігурантів "газової справи" визнали себе винними і  погодилися на угоду зі слідством.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram