ГоловнаПолітика

Гройсман засудив інцидент біля посольства Росії

Дипломатичні представництва РФ 18 вересня будуть охороняти в штатному режимі.

Гройсман засудив інцидент біля посольства Росії
Фото: yes-ukraine.org

Прем'єр Володимир Гройсман назвав нічний інцидент біля посольства РФ у Києві неприйнятним хуліганством.

"По російському посольству - ви знаєте, це хуліганство. Воно неприйнятне, тому що столиця України Київ повинна бути зовсім іншим зразком культури. Я вважаю, що це такий дрібний інцидент, який взагалі не вимагає коментування", - сказав він журналістам, передає "Інтерфакс-Україна".

При цьому Гройсман заявив, що Україна не збирається охороняти дипломатичні представництва Росії в посиленому режимі 18 вересня, коли мають відбутися вибори у Держдуму.

"Україна - це дуже цивілізована країна, ми будемо робити все так, як це передбачено міжнародним законодавством. Ми не будемо охороняти виборчий процес РФ. Насправді в Києві є порядок, незалежно від того, який це день тижня. Тому правоохоронна система буде виконувати свої функції в штатному режимі", - заявив він.

Нагадаємо, в ніч на суботу близько 20-ти чоловік у балаклавах обстріляли посольство Росії в Києві із салютної установки.

18 вересня мають відбутися вибори у Державну думу Російської Федерації. Виборча кампанія триває і на території Криму, анексованого Росією навесні 2014 року. У день виборів РФ планувала в своїх диппредставництвах у Києві, Львові, Одесі та Харкові відкрити чотири виборчі дільниці.

8 вересня Верховна Рада України прийняла постанову, в якій закликала парламентаріїв іноземних держав, парламентські асамблеї та міжнародні організації утриматися від участі у спостереженні за ходом незаконних парламентських виборів в окупованому Росією Криму, а також за жодних обставин не визнавати їхні результати.

10 вересня, президент України Петро Порошенко доручив міністру закордонних справ Павлу Клімкіну повідомити владі РФ про неможливість проведення виборів до Держдуми Росії на території України.

У відповідь на це російське МЗС заявило, що голосування у російських дипломатичних установах буде проведено, оскільки вони юридично вважаються російською територією.

За даними ЦВК Росії, в Україні перебуває близько 80-ти тисяч російських виборців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram