ГоловнаПолітика

РНБО ввела персональні санкції проти РФ за засудження Сенцова і Кольченка

Йдеться про представників правоохоронних та судових органів РФ, відповідальних за незаконне переслідування громадян України.

РНБО ввела персональні санкції проти РФ за засудження Сенцова і Кольченка
Фото: Пресс-служба президента

Рада національної безпеки й оборони України прийняла рішення про введення санкцій стосовно посадових осіб у РФ, причетних до незаконного переслідування українців Олега Сенцова і Олександра Кольченка.

Про це йдеться на офіційному сайті секретаря РНБО Олександра Турчинова.

Йдеться про представників правоохоронних та судових органів РФ, відповідальних за незаконне переслідування громадян України Олега Сенцова, Олександра Кольченка та інших, які були неправомірно затримані, засуджені і досі незаконно утримуються на території Росії.

Також на засіданні було розглянуто питання продовження дії введених РНБО у вересні 2015 персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій), а також застосування додаткових санкцій щодо фізичних і юридичних осіб, причетних до російської агресії проти України.

Раніше повідомлялося, що Україна вирішила розширити санкції проти Росії. Ввести санкції щодо співробітників російських репресивних органів, які мають безпосередній стосунок до тортур і незаконного засудження українських патріотів, які незаконно утримуються і в Росії, і на окупованих територіях, в п'ятницю запропонував президент Петро Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram