ГоловнаПолітика

Європі доведеться пройти тест на власні цінності, - Яценюк

Не Україна є тестом для Заходу, а базові принципи.

Європі доведеться пройти тест на власні цінності, - Яценюк

Західний світ повинен пройти пройти тест на власні цінності в умовах російської агресії.

Про це лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк заявив у п'ятницю, 16 вересня, під час Тринадцятої щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) "Світ, Європа, Україна - шторми змін".

На думку Арсенія Яценюка, Україна свій тест пройшла "через революцію, через боротьбу за нашу свободу, за неймовірно складні реформи, які дуже непопулярні в суспільстві і які дуже важко пояснювати, але іншого шляху немає, і через своє самовизначення: ми чітко заявили, що йдемо в Європейський Союз".

"У нас просто немає іншого виходу. Ми як країна, яка представляє вільний світ, - адже ми довели, що є вільною нацією, - переконані в тому, що весь вільний світ пройде цей тест. І буде спиратися на цінності, а не ціни, конвертовані в російські рублі. Що ми будемо сповідувати основи, на чому тримається цей світ.  А світ тримається на свободах, правах й людській гідності. І український народ це довів", - наголосив лідер "Народного фронту".

"Не Україна є тестом для Заходу, а базові принципи", - додав лідер "Народного фронту".

Арсеній Яценюк наголосив, що з боку цивілізованого світу не може бути ніякого сприйняття і легітимізації результатів виборів до російської Думи, які країна-агресор планує провести, в тому числі на території захопленого Криму.

"Ми переконані, що весь вільний світ пройде цей тест і буде спиратися на цінності, а не ціни, конвертовані в російські рублі", - наголосив політик.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram